Πώς να διαλέξετε την ιδανική κουβέρτα!

10/08, 2017

Πώς να διαλέξετε την ιδανική κουβέρτα!

 

Οι κουβέρτες είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα σκεπάσματα.

Η επιλογή της κουβέρτας που σας ταιριάζει εξαρτάται από τη ζεστασιά και την υφή που προτιμάτε.


Είδη

- Φυσικό fleece. Ένα πολυτελές ύφασμα που χαρακτηρίζεται από μια παχιά, βαθιά χαραγμένη ή "βουρτσισμένη" επιφάνεια για επιπλέον ζεστασιά και απαλότητα. Ο όρος ισχύει συνήθως για μαλλί υφάσματα, αν και υπάρχουν fleesces άλλων φυσικών υφασμάτων όπως το βαμβάκι και το μετάξι.
- Μαλλί. Ο όρος "μαλλί" αναφέρεται στις ίνες από το έμβολο των αμνών, των προβάτων, των κατσικιών, των αιγών Angora, των καμήλων, των Lamas, των Alpacas και Vicunas. Το μαλλί από τα πρόβατα είναι το πιο συνηθισμένο, το μαλλί του αρνιού προέρχεται από πρόβατα ηλικίας κάτω των οκτώ μηνών και το μαλλί Merino προέρχεται από μια συγκεκριμένη ράτσα που αποδίδει το λεπτότερο και μαλακότερο μαλλί προβάτου. Το Mohair είναι το μαλλί της αίγας Angora.
- Σενίλ. Η γαλλική λέξη για την κάμπια, τα νήματα Chenille είναι ασαφή με ένα σωρό που μοιάζει με μια μάλλινη κάμπια.
- Βαμβάκι. Το βαμβάκι είναι το νήμα ή το ύφασμα που κατασκευάζεται από τις ίνες του φυτού βαμβακιού. Το βαμβάκι χρησιμοποιείται σε είδη ένδυσης και μόδας στο σπίτι, περιστρέφεται σε νήματα και υφαίνεται σε φύλλα και κουβέρτες.
- Κασμίρι. Το κασμίρ είναι η λεπτή, μαλακή καρυδιά που παράγεται από την κατσίκια του Κασμίρ, που αναπτύσσεται στην περιοχή του Κασμίρ της Ινδίας, του Πακιστάν, του Θιβέτ και σε τμήματα της βόρειας Ινδίας, της Μογγολίας, του Ιράν και του Ιράκ.
- Μετάξι. Γνωστές για τη δύναμη, την απαλότητα και τη ζεστασιά τους, οι μεταξωτές κουβέρτες προσφέρουν την απόλυτη πολυτέλεια. Το μετάξι έχει φυσικές αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
- Κάτω κουβέρτα. Δεν χρειάζεται να παραιτηθείτε από την ευχαρίστηση να κοιμάστε κάτω από ένα χαμόγελο κατά τους θερμότερους μήνες. Μια κάτω από κουβέρτα ή κάτω είναι μια ελαφριά έκδοση του παπλώματος που βάλατε το καλοκαίρι. Προσθέστε ένα κάλυμμα φανέλας για να ενισχύσετε τη ζεστασιά σε μια πιο δροσερή νύχτα.

Ποια κουβέρτα είναι για εσάς;

Η επιλογή της κουβέρτας που είναι η σωστή για εσάς εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνει.

Πυκνότερες κουβέρτες, όπως κουβέρτες από μαλλί, κουβέρτες από βαμβάκι και κουβέρτες κασμίρ, είναι οι πιο ζεστές.

Το πώς ένα ύφασμα διατηρεί την υγρασία είναι εξίσου σημαντικό με το πάχος των ινών:

- Φυσικές ίνες (βαμβάκι, λινό, μαλλί, μετάξι) είναι απορροφητικές.
- Συνθετικές ίνες όπως πολυεστέρα, νάιλον και ακρυλικό δεν είναι.
- Τα απορροφητικά υφάσματα προσφέρουν άνεση, καθώς απομακρύνουν την υγρασία μακρυά από το δέρμα.

Αν υποψιάζεστε αλλεργίες, φροντίστε να επιλέξετε μια κουβέρτα που μπορεί να πλυθεί με ζεστό νερό. Το βαμβάκι είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτόν τον λόγο. Μια κάτω κουβέρτα είναι επίσης μια καλή επιλογή για όσους έχουν αλλεργίες στο μαλλί - και για όσους έχουν αλλεργίες στο κάτω μέρος που εξακολουθούν να θέλουν τη ζεστασιά της κάτω κουβέρτας, μια συνθετική πετσέτα θα βοηθήσει.

SHARE: