4+1 λύσεις για καθαρά χαλιά.

29/08, 2017

4+1 λύσεις για καθαρά χαλιά.

 

Τα χαλιά προσθέτουν χρώμα και ζεστασιά στο χώρο μας.


Είναι λοιπόν σημαντικό να τα διατηρούμε καθαρά για να συντηρούνται σαν καινούργια. Όταν έρθει η ώρα να το καθαρίσετε βαθιά μπορείτε να το στείλετε σε επαγγελματία ή μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας και να εξοικονομήσετε χρήματα.

1.Σκουπίστε το χαλί με την ηλεκτρική για να αφαιρέσετε την σκόνη και τα υπολείμματα από ακαθαρσίες στην επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα βούρτσας για να αφαιρέσετε τα μαλλιά κατοικίδιων ζώων. Πάρτε το χαλί έξω και βάλτε το σε μια επίπεδη αδιάβροχη επιφάνεια. Ένας δρόμος, ένα μπαλκόνι ή μία αυλή είναι τέλεια.

2. Εάν χρησιμοποιείτε σαμπουάν για χαλιά που αγοράσατε από κατάστημα, ακολουθήστε τις οδηγίες για την ανάμειξη και για το πώς να καθαρίσετε το χαλί. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό, αναμιγνύοντας μερικά υπολείμματα υγρού σαπουνιού σε ένα κουβά με ζεστό νερό. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό καθώς το χαλί μπορεί να συρρικνωθεί και να ξεθωριάσει. Δοκιμάστε πρώτα σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή του χαλιού για να βεβαιωθείτε ότι είναι δεν αλλοιώνονται τα χρώματα. Αν τα χρώματα είναι εντάξει, τότε εφαρμόστε σε όλη την επιφάνεια.

3. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή ένα μαλακό βουρτσάκι καθαρισμού, εφαρμόστε το διάλυμα καθαρισμού στο χαλί και δημιουργήστε αφρό. Μην βάλετε υπερβολική ποσότητα στο χαλί.Αφήστε το καθαριστικό να καθίσει στο χαλί για 5 λεπτά. Χρησιμοποιήστε νερό (λάστιχο) για να ξεπλύνετε το χαλί και στη συνέχεια μία ηλεκτρική σκούπα για υγρά και στερεά για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το χαλί. Αφήστε το χαλί σε εξωτερικούς χώρους μέχρι να στεγνώσει τελείως πριν επιστρέψετε το χαλί στη θέση του στο σπίτι. Ίσως χρειαστεί να το ανασηκώσετε και να αφήσετε το χαλί να στεγνώσει μια πλευρά τη φορά.

4. Αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε ένα περσικό χαλί; Εμπιστευτεί έναν επαγγελματία. Τα περσικά χαλιά είναι ακριβά και δεν θέλετε να τα καταστρέψετε.

5. Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το χαλί σας, αναμείξτε 1 κουταλάκι σαπούνι υγρού πιάτου, 1 λίτρο ζεστό νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να εφαρμόσετε το μείγμα στο λεκέ και απαλά σκουπίστε. Μην τρίβετε γιατί μπορεί να προκαλέσετε χαλάρωση των ινών. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό βρεγμένο πανί για να ξεπλύνετε το σαπούνι. Σκουπίστε με μια στεγνή πετσέτα για να στεγνώσει. Για επίμονους λεκέδες ή για να αφαιρέσετε μούχλα, καθαρίστε το με ένα μείγμα που είναι ένα μέρος του υπεροξειδίου του υδρογόνου σε πέντε μέρη νερού.

SHARE: